IN DE EINDFASE SLECHTE KEUZES GEMAAKT MAAR TOCH PUNT

1e PLOEG    VOORWAARTS     BORGERHOUT/GROEN-WIT     26-23

Jarni Amorgaste 1 (Jarrett de Vriendt), Britt Saey 1, Ellen Saey (Rani Meeussen), Amy Pauwels 3, Glenn pauwels 6, Ruben Vergaert 6, Daphne van den Bossche 3, Jaro Peeters 3

Voorlaatste zaalcompetitiewedstrijd en op bezoek bij Voorwaarts. De Edegemnaren konden geen ticket meer bemachtigen voor de kruisfinales, wij hadden er al een op zak en waren zeker van de play-offs. Kris Meeus en Dave Mertens paraat om deze match in goede banen te leiden.

Direct in de eerste minuut een stip voor Eline Loos, een paar passen kwamen niet aan maar de schade werd verder beperkt door een goede verdediging. Jaro kegelde de nul eindelijk van het bord in de vierde minuut, Daphne bracht ons voor het eerst op voorsprong. Veel rebound door het achterverdedigen maar stevige druk tegen, Joke van Maldeghem maande ons team aan om weer te achtervolgen, Glenn effende met een handje onder de paal 5-5. Veel balbezit weer, onze spitsen mikten raak en Voorwaarts coach Detlef Elewaut vroeg om een T.O. Het achterverdedigen bleef lonen ook al was dat niet spectaculair om zien en knappe uitverdediging van Jarni zorgde voor een vrij schot van Ruben in het andere vak 9-11. We lieten een stip liggen maar bleven twee doelpunten voor aan de rust 12-14.

Na het water bleef het de goede kant opgaan, stip voor Ruben en na knap werk van Jarni loste Ruben de 12-16 vanuit het achterveld. De thuisploeg bleef gedreven verdedigen, Eline Loos en Lars Kerstens beloonden dat 14-16. Amy vanop afstand, een knappe onderschepping in het andere vak door Glenn, Daphne miste de open kans niet en na de 14-19 van Jaro dachten we gebeiteld te zitten ook al lieten we weer een stip liggen. Er werd een verandering in het spelsysteem gevraagd maar dat bekwam ons niet, we misten onze open kansen. O.a. Jens Vogels zorgde weer voor een gelijke stand 19-19. Er sloop heel wat nochalance in onze passen, de thuisploeg haalde er zijn voordeel uit, Glenn legde de 26-23 eindstand vast.

Jarrett de Vriendt;" Een wedstrijd waar we niet ons vertrouwde spel brachten door opdarchten die we moesten uitvoeren. Het resultaat was niet wat we verhoopt hadden maar er zaten zeker wel goede leermomenten in voor onszelf waar we de volgende weken mee aan de slag kunnen. Ik denk dat als we de laatste tien minuten ons spel hadden kunnen spelen dat we de winst hadden binnengehaald tegen dit Voorwaarts".

Jose Dyckmans

RESERVEN    VOORWAARTS   BORGERHOUT/GROEN-WIT    21-17

A. Yelle van Goethem                            V. Mauro Verleene

Thomas Mol                                            Rani Meeussen ( Jani Thonon)

Elien de Leenheir (Kato Smets)            Sky Lenjou

Kato Smets (Maya Janssens)                Jarrett de Vriendt (Owen van Heurck)

Een plaatselijke scheidsrechter maar hij zou de wedstrijd goed en in eerlijke banen leiden.

Na wat aftasten Yelle met een ver schot 0-1, direct stevig weerwerk en de rollen omgedraaid. Mauro sleepte een stip uit de brand, lange aanvallen van de tegenpartij, wij soms eenshotskansen. Gebroddel langs beide kanten, Rani mikte twee keer raak en hield de score gelijk 4-4. Elien werd succesvol vrijgespeeld achter de paal, Yelle en Jarrett misten hun kansen niet 5-7. Thomas' schot viel op de buzzer maar telde evenwel 6-8 voor. Ondanks dat de passen niet altijd aankwamen brachten Yelle, Sky en Mauro ons op een mooie voorsprong 8-11. De jonge en beweeglijke tegenpartij verdedigde kort op de man en knokte zich terug in de wedstrijd. We misten kansen en weer even ver aan de rust 11-11.

De tweede helft startte met een knullige goal tegen, Jarrett effende van ver en onze aanvallen werden afgebroken zonder een doelkans door goede druk tegen. een onderhands schot onder de paal van Tommy maar gaten in de verdediging en weer 15-13. We werkten hard en even bracht dat ook op, Yelle, Sky en Mauro legden welkomen ballen in het mandje 7-16 maar de kloof werd wel groot. De thuisploeg liet een stip liggen, onze passen kwamen niet altijd aan en we misten onze open kansen. Geen goede combinatie, we klokten af op 21-17 na een schot van Maya.

Jarrett de Vriendt;" Weer een match waar we heel goed meegaan en zelfs voorstaan maar naar het einde toe niet winnend kunnen afsluiten".

C PLOEG     VOORWAARTS   BORGERHOUT/GROEN-WIT     17-17

A. Jelle van den Houdt ( Gino Haverhals          )                      V. Jonathan Put

Lynn van Bastelaere                                                                Karen de Wachter

Shari Nicolaij                                                                            Raf van Laeken

Quinten Engels                                                                         Evie Lauwers

Sterke start, Lynn uit een eerste aanval, Jelle volgde achter de paal 0-2. Na een achttal minuten kwam de thuisploeg ook in de wedstrijd 2-2. Mooie aktie van de dames in vak pas naar Jelle en 2-3. We hadden veel rebound en konden dat ook verzilveren, Jonathan, Karen en Shari zorgden voor de vuist 3-6. Oude glorie Wim de Decker aan zet, Jonathan en Raf deden de supporters weer juichen 4-8. Voorwaarts morste met kansen maar wrong zich in de match, wij lieten ook wat liggen o.a. een stip. Evie schoot raak en Voorwaarts drie punten in het krijt aan de rust 7-10.

Ook na de pauze zag het er voor ons goed uit, beide ploeg misten kansen maar we konden toch onze voorsprong aandikken met rozen van Shari en Jonathan, Quinten maakte er maar liefst 8-13 van. Onze aanvallen kwamen niet zo goed meer tot ontplooing door veel tegendruk en inloper van Karen en een schot uit vrijworp van Jonathan, het zag er goed uit 9-15, nog een kwartier te gaan. We lieten weer een stip liggen en nog andere kansen, Jonathan legde zijn stip wel in het mandje. De heren van de tegenpartij zakten af in rebound en we deden het weer met eenshotskansen, mooie aanvallen gingen naast. Alleen Shari kreeg nog een bal in de mand en we moesten het doen met een puntendeling 17-17.

Evie Lauwers;" We hadden het in handen en hadden het moeten uitspelen maar maakten op het laatste slechte keuzes".