MOOIE OVERWINNING

NIET SLECHT TEGEN ZO EEN JONGE PLOEG

1e PLOEG    BORGERHOUT/GROEN-WIT    PUTSE   25-20

Jarni Amorgaste 3, Jarrett de Vriendt (Ruben Vergaert 3), Britt Saey 2, Ellen Saey 1, Amy Pauwels 2, Glenn Pauwels 8, Jaro Peeters 3, Daphne van den Bossche 3

Voorlaatste thuiswedstrijd in de zaal alweer, magere opkomst van supporters. Putse had er niet veel bij en bij waren er veel naar den Bosuil afgezakt. Toch was het een belangrijke match, met nog vier wedstrijden te gaan was dit er eentje die we zouden moeten winnen, geen evidentie want onze bezoekers hadden vorige week toch Voorwaarts geklopt en hadden ongetwijfeld vertrouwen getankt.

Scheidsrechtersduo De Jonghe-Kolmus aan zet en goede start, Glenn schoot al in de tweede minuut raak maar snelle balcirculatie en we speelden de bal soms rap kwijt. Stip voor Glenn en pas na een vijftal minuten kreeg de tegenpartij ook de nul van het bord via Michiel Smet. We verkeken ons soms op een heel gedreven en beweeglijk Putse en sterk afwerkende Rani Asselberghs 4-4. Jaro kreeg een penalty mee op een inloper, Daphne legde er ook eentje in het mandje maar los kwamen we niet 6-6. Schot van Glenn en Amy stak de bal goed door naar Ellen die de 8-6 niet miste, Michiel Smet effende en weer even ver en nog tien minuten voor de rust. We lieten maar liefst twee stippen liggen en hadden moeite om bij te benen ondanks pep-talk en richtlijnen van coach Erik van Brenk tijdens een T.O.. Aanvoerder van de bezoekers Arne Beeck hield de bordjes in evenwicht in de slotseconden 12-12 rust.

Aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, Jaro inde een stip, we lieten een vrijworp liggen, Michiels Smet niet 13-13. Echt vlot ging het nog niet maar er werd wel geknokt voor elke bal, Ruben en Glenn aan het kanon en een streepje voor en nu riep Putse trainer Mike van den Bulck zijn gelederen bijeen. Niet met het gewenste resultaat want nu namen we wel stevig de touwtjes in handen, Glenn onderschepte dikwijls de bal, de vakken draaiden vlot en Amy, Ruben en Britt konden eindelijk de kloof op het bord zetten 18-14. We misten nog een derde stip ook, de bezoekers staken nog even hun neus aan het venster na schoten van Axl van Genechten en Wout van Elsacker 18-17. Ondanks niet altijd de beste passes en shotkeuzes trokken we weer het laken naar ons toe 22-18. De zenuwen speelden beide ploegen parten maar wij gingen er beter mee om en bleven goed druk zetten. Putse maakte veel fouten door geforceerde aanvallen en wij speelden het spel verstandig uit met o.a. nog stippen van Amy en Jarni 25-20.

Daphne van den Bossche;" Heel moeilijke eerste helft, in de tweede helft werd er beter verdedigd en hebben we meer pit getoond en het verschil gemaakt. Het was zeker niet onze mooiste en beste match maar we steken wel heel belangrijke punten op zak".

Jose Dyckmans

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT     PUTSE   23-19

A. Rani Meeussen                                                    V. Kato Smets (Sienna Smet)

Elien de Leenheir                                                     Maya Janssens (Sky Lenjou)

Owen Van Heurck                                                    Thomas Mol

Mauro Verleene (Wannes Boonen)                        Yelle van Goethem (Ruben Vergaert)

Dré floot de match van twee jonge ploegen op gang en al direct op voorpsprong maar niet voor lang 1-1. Beide ploegen lieten steken vallen in de afwerking, Putse miste een vrijworp, die van Elien naar Maya was raak 2-1. Veel druk tegen ook bij het uitwerken maar toch shots van Owen en Rani 4-2. Dan mooie aanvallen met veel kansen maar de afwerking was niet top. Yelle zette zijn stip feilloos om en een buzzershot van Rani dikten onze score aan. Putse bleef aanklampen dikwijls op een diefje, Ruben vanaf penaltylijn en onze vuist bleef overeind 7-5. De bezoekers misten weer een kans uit vrijworp, wij konden de bal snel afsnoepen en Rani, Tommy (2) en Mauro konden eindelijk een verdiende kloof op het bord zetten 11-6. Putse viel verder aanvallend stil, Ruben en Tommy konden profiteren 13-7, rust.

Goed gestart alweer met een schot van Owen maar dan morsten we even met kansen en kwamen onze passes niet altijd aan. Lange aanval en Yelle pakte de draad terug op met een ver schot, de tegenpartij zocht en vond een beetje aansluiting 15-11. Op steun van Tommy kon Kato inlopen en even later kon hij zelf een korte kans benutten 17-11. Elke ploeg scoorde om beurten zo hielden we onze kloof gaaf ( Rani, Sky 2, Mauro) 21-16. Putse probeerde meer druk te zetten en zette een sterke eindspurt in maar de verdediging hield stand, Maya en Tommy legde de mooie eindstand vast 23-19.

Owen van Heurck;" We zijn goed gestart alleen kan onze passing nog steeds beter. Als we iets efficiënter zouden omgaan met onze kansen zouden we op het veld ook van betere ploegen kunnen winnen".

C PLOEG    BORGERHOUT/GROEN-WIT     PUTSE  9-12

A. Dennis Fontijn                            V. Jonathan Put

Jelle van den Houdt                         Raf van Laeken

Karen de Wachter                             Steffi Nicolaij

Evie Lauwers                                     Lynn van Bastelaere

Dré floot deze partij tegen een redelijk jong en beweeglijk Putse op gang. De bezoekers wisten als eersten de nul van het bord, goede pas van Dennis naar Jelle die dicht bij  de paal niet miste 1-1. Even konden we nog aansluiten met een schot van Steffi maar dan nam een doeltreffende tegenpartij de touwtjes in handen 2-6. Schot van Jelle onder de paal met een handje, Dennis kreeg een stip mee bij het inlopen en 5-8, rust.

Na de pauze deed Jonathan een goede dubbele poging om de score weer in evenwicht te krijgen 7-9 maar we misten weer kansen en onze passen waren soms slordig. De bezoekers hielden het goed dicht, enkel Jonathan en Raf konden nog door hun verdediging breken. Jammer van een doelpunt van Dennis dat werd afgekeurd maar een beter afwerkend Putse zette het uiteindelijk verdict op het bord 9-12.

Raf;" Het had erger gekund, al bij al niet zo slecht tegen zo'n jonge ploeg".