VEEL DOELPUNTEN ONDANKS DE WIND

RUG GERECHT IN TWEEDE HELFT

1e PLOEG   LEUVEN    BORGERHOUT/GROEN-WIT  15-21

Kian Amorgaste 7, Britt Saey, Ellen Saey (Rani Meeussen 2), Amy Pauwels 4, Glenn Pauwels 5 (Owen van Heurck), Jaro Peeters 1, Daphne van den Bossche 1, Ruben Vergaert 1

Aangenamer temperaturen en geen regen maar een sterke wind, het was toch altijd iets in ons Belgenland. Niet al teveel supporters waren naar het Leuvense afgezakt, de thuisploeg kon ook al niet op veel belangstelling rekenen. Op papier leek Leuven dat onderaan het klassement bengelde een makkie voor ons maar elke match moet gespeeld worden, zij konden de punten ook goed gebruiken om de play-downs te ontwijken. Onze eerste ploeg speelde eerst voor de reserven en dat was toch ook even wennen. Niels Pekaer en Tom Vlaminckx floten het startsein.

Zoals verwacht kregen we een zeer gemotiveerd en beweeglijk Leuven te zien dat sl in de eerste minuut een stip uitlokte. Veel windstoten, Glenn en Daphne vonden desondanks de mand. We misten open kansen, botsten soms tegen een stug verdedigende thuisploeg maar toch 3-4. Een wel heel lullige goal tegen, KIan plukte veel ballen weg, Glenn en Jaro dikten onze score aan, goede balrecuperatie van de tegenpartij en Joren en Timon Boeve effenden 6-6. Nog tien minuten en Sophie Tirez zette Leuven op voorsprong, de rebound viel voor ons niet goed en de tegenpartij was er als de kippen bij om de bal weg te kapen 7-6. Het tempo bleef traag, Leuven miste een hoop open kansen maar onze verdediging bleef geduldig zijn werk doen. Ons geduld werd beloond, Glenn en Kian draaiden de rollen om, Kian knap vrijgespeeld door een bedrijvige Ruben en 7-9. Het ging snel nu, op korte tijd legden broer en zus Pauwels er een in 't mandje, net voor de rust mochten de groenen twee keer proberen bij een stip 8-11.

Ook na de pauze werd er geduldig naar kansen gezocht, de thuisploeg prikte eerst tegen, Amy hield ons kloofje gaaf. Toch weer balverlies misschien door gebrek aan concentratie misschien gelukkig zonder al te veel erg al stond onze verdediging toch veel onder druk. Ver schot van Kian en alert draierke van Rani kort bij de paal zorgden weer voor de nodige zuurstof 10-14. We lieten mooie kansen liggen en Leuven probeerde zich in de match te wringen 12-14. We zetten goede druk, de dames beliepen hun steun en de definitieve remonte werd ingezet 12-18. De laatste vijf minuten waren een formaliteit al bleef de thuisploeg gas geven, Kian zette de kersop de taart met twee stippen 15-21.

Trainer/coach Erik van Brenk;" Ondanks de slechte weersomstandigheden eenentwintig doelpunten maken is best goed. Prima generale".

J.Dyckmans

RESERVEN   LEUVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT     11-18

A. THOMAS MOL                                                 V. MAYA JANSSENS

MAURO VERLEENE                                              SKY LENJOU

RANI MEEUSSEN                                                 YELLE VAN GOETHEM

ELIEN DE LEENHEIR                                            OWEN VAN HEURCK

Een plaatselijke jonge scheidsrechter om de wedstrijd te leiden en het werd een lange studieronde. Pas na een vijftal minuten een ver schot van Mauro. We direct een tegenprik en onze kansen vielen ernaast 3-1. Lange aanvallen met veel balbezit maar beide ploegen konden dat niet vertalen in doelpunten. Na twaalf minuten eindelijk Rani aan het kanon en een beetje later verraste Yelle zijn heer onder de paal 4-3. De vinnige en gedreven tegenstander bleef het ons heel moeilijk maken en een vuist maken lukte ons voorlopig niet. Wel bleven we onze voet naast die van de tegenpartij zetten dankzij doelpunten van Mauro en Thomas (2) 7-7 rust.

Na het water kwamen we op stoom en konden we het de tegenpartij heel lastig maken. Eerst botste er schoten op de mand, Sky miste haar stip niet 8-8. Thomas beloonde een lange aanval en Rani zette de 8-10 op het bord met een korte kans. Na inmenging van een heer van de tegenpartij inde Sky weer een stip, Rani kon het vanop elke afstand vandaag 9-12. We blokten de tegenaanvallen goed af, rozen van Thomas, Rani en Sky en de match leek gespeeld 9-14. We misten ook mooie kansen maar Rani lokte een stip uit, knappe pas van Yelle naar Owen die niet miste, het orgelpunt kwam van Elien de de mooie 11-18 eindstand vastlegde.

Thomas;" Onorthodoxe voorbereiding van de wedstrijd. Op het einde van de eerste helft, begin van de tweede hebben we ons herpakt en hebben we onze rug gerecht met een mooi eindresultaat".