VOLGENDE WEEK HALVE FINALE TEGEN BOECKENBERG

DEUGDDOENDE OVERWINNING

1e PLOEG    AKC  LUMA    BRGERHOUT/GROEN-WIT      29-24

Jarni Amorgaste 6 (Thomas Mol), Britt Saey 1, Ellen Saey, Amy Pauwels 2, Glenn Pauwels 7 (Jarrett de Vriendt), Ruben Vergaert 5, Jaro Peeters 2, Daphne van den Bossche

De kortste verplaatsing naar onze buren voor een treffen tegen AKC, niet zo evident om een parkeerplaats te vinden doordat ze de toegangsweg naar ons clubke aan het herstellen waren en we het dus elders moesten zoeken. Tegelijkertijd was er ook de wedstrijd Floriant-Boeckenberg aan de gang en ook daar was alleen de inzet wie tegen wie uitkwam in de komende halve finales.

Steve de Jonghe en Timothy Kolmus floten de laatste competitiewedstrijd op gang en die startte in het voordeel van de thuisploeg, Eline Denie mikte twee keer raak in evenveel minuten 2-0. We kregen het goede spelritme te pakken en Jarni, Amy en Glenn zorgden voor evenwicht op het bord 5-5. We verkwanselden kansen langs beide kanten, Shari LePrince brak de ban als eerste maar onze verdediging zat goed en in enkele minuten knappe aanvallen en een mooie voorsprong 6-9. Het tempo bleef hoog en de kansen bleven komen in beide vakken, Siebe de Ley en Demi Huybrechts hadden hun schot bij en weg voordeel 11-11. We begonnen te broddelen, de thuisploeg profiteerde en daarenboven kregen Jari Hardies en Jarni even een groene kaart om af te koelen. AKC haalde daar voordeel uit, de concentratie een beetje zoek en we leden lullig balverlies 16-11. Eindelijk vonden we de mand terug, Jarni, Jaro en Ruben aan zet maar toch met een vier punten achterstand de rust in 18-14.

De tweede helft begon veelbelovend, Amy kreeg een stip mee maar dan miste de thuisploeg kansen maar wij konden daar niet van profiteren en de kloof bleef. Demi Huybrechts had zijn schot bij, Jarni en Glenn ook maar we kregen het gat niet dicht 21-16. Er kroop teveel afval in ons spel, we konden het tij niet meer keren en de thuisploeg trok het laken definitief naar zich toe ondanks onze inspanningen 29-24.

Geen man overboord, volgende week is het menens en komen we in de halve finale uit tegen Boeckenberg in Herentals, supporters we hebben jullie steun nodig, allen op post!

Jose Dyckmans

RESERVEN    AKC   LUMA   BORGERHOUT-GROEN-WIT   16-20

A. Maya Janssens                                       V. Rani Meeussen

Thomas Mol                                                 Yelle van Goethem (Roy van Laeken)

Owen van Heurck (Mauro Verleene)          Elien de Leenheir (Sienna Smet)

Kato Smets (Sky Lenjou)                            Jarrett de Vriendt

Veel volk in de tribunes langs beide kanten, we kwamen uit tegen een ook voor het merendeel zeer jonge tegenpartij. Dennis Vermeiren gaf het startsein.

Evenwichtige beginfase, Elien kreeg onze nul vrij snel van het bord, mooie onderschepping van Kato, Maya miste haar vrije kans niet achter de paal 1-2. We lieten ons soms wel te snel van de bal zetten maar Rani was er met een mooie aktie en Owen effende vanuit het achterveld 4-4. Veel balbezit, Elien volgde Owens goede voorbeeld en een korte kans van Tommy 5-6. De druk bleef hoog en de balcirculatie snel, knappe aktie en een korte kans van Yelle, er gingen mooie kansen naast. Knallers van Owen en Tommy maar de thuisploeg bleef koppig in ons kielzog en bleef zeer kort op de man verdedigen, Yelle schoot nog raak vanuit het achterveld en met het kleinste verschil namen we de rust 9-10.

Ook na de pauze kwam er voorlopig geen kloof op het bord ondanks treffers van Sky en Jarret, de thuisploeg ging gemakkelijker naar een kans en 12-12. Loeier van Jarrett en May bracht ons weer op voorsprong, Chiara Driessen effende weer 14-14. Roy van Laeken terug van weggeweest uit blessure bracht nog meer dynamiek in het spel en kreeg al direct de handen op elkaar door te scoren. De thuisploeg werd wat venijniger maar zonder resultaat,  Rani benutte een vrijworp en mooie pas van Mauro naar Sky die haar kans niet miste en eindelijk een vuist 14-17. We domineerden nu al kregen we nog een tegenprik, Rani, Roy en Mauro zorgden voor zekerheid en we wonnen deze laatste competitiematch met mooie 16-20 cijfers.

Elien;" Een gelijk opgaande score, misschien iets te wild in het begin maar wel goed herpakt en wel de rust gevonden om terug te scoren. Door de rentree van Roy konden we de kers op de taart zetten."