OP DE VALREEP GESNEUVELD

IN DE TWEEDE HELFT ONTBRAK DE AFWERKING

1e PLOEG   BORGERHOUT/GROEN-WIT        TEMSE    32-24

Jarni Amorgaste 7, Britt Saey 3, Ellen Saey, Amy Pauwels 4, Glenn Pauwels 7, Thomas Mol (Ruben Vergaert 4), Jaro Peeters 2 (Jarrett de Vriendt), Daphne van den Bossche 5

Behoorlijk wat volk op de tribunes voor onze laatste thuiswedstrijd in de zaal. Als we wonnen tegen rode lantaarn Temse waren we nu al zeker van een ticket voor de kruisfinales en dat leek op papier een zeer haalbare kaart. Renske Dardenne en Ben Wouters mochten deze wedstrijd op gang fluiten.

Zoals wel verwacht een sterke start, Amy liet al gauw de vakken draaien. Heel veel balbezit en het leek een routineklus te worden na de 5-0 want pas na een vijftal minuten kreeg Tina Mariman de bal voor de tegenpartij door de mand. Temse bleef hard werken en de spitsen van de bezoekers kregen de bal ook in beweging, knappe inlepelaars onder de paal van Jarni en Glenn waren mooi om zien en de kloof bleef 9-4. We hoopten op een definitieve kloof maar die kwam er voorlopig niet, de heel gretige en beweeglijke tegenpartij liet zich helemaal niet zonder slag of stoot naar de slachtbank leiden en 10-7. Temse liet een stip liggen, wij ook enkele mooie kansen, Amy en Daphne niet en 12-7. Temse bleef ook hoog inzetten op snelheid en balrecuperatie, schot van Paulien Rijckx maar onze verdediging hield stand en we hielden de kloof gaaf 15-10. Het spel werd stevig gespeeld maar wel sportief, stippen langs beide kanten en een nog ver van beslissende rustscore 17-13.

Ook na de pauze kwamen we in de eerste tien minuten niet verder, Temse werkte heel hard om helemaal in de wedstrijd te komen 18-15 maar we bleven op drie punten steken en we voelden toch een lichte onrust na treffers van o.a. Tina Mariman 22-19.De coaches voelden dat ook, ze ijsbeerden langs hun team luid aanwijzingen roepend, Erik van Brenk gebruikte een time-out. Doeltreffend blijkbaar, onze spitsen zorgden voor een zevenpuntenkloog 26-19.Het werd allesbehalve achterover leunen voor ons team want de bezoekers bleven heel beweeglijk in rebound. Paulien Rijckx weer aan zet maar onze dames, die goed waren voor maar liefst twaalf doelpunten in deze wedstrijd, counterden met succes. We bleven knappe aanvallen opzetten, de bezoekers bleven ons letterlijk kort op de hielen zitten al was de strijd gestreden 28-22. Jarni niet te kloppen onder de paal en Daphne vanop haar afstand tenslotte en we klokten af op een mooie 32-24. Met deze overwinning zijn we zeker van een plaats in de kruisfinales en spelen we de volgende wedstrijden zonder druk, proficiat!

Kapitein Glenn Pauwels;" We starten sterk maar door goede tactische keuzes van Temse kregen we het moeilijk om in de match te komen. Door rustig te blijven en de juiste keuzes te maken konden we het laken naar ons toetrekken".

Jose Dyckmans

RESERVEN   BORGERHOUT/GROEN-WIT     TEMSE    16-17

A. Yelle van Goethem (Wannes Boonen)                             V. Jarrett de Vriendt

Owen van Heurck                                                                  Mauro Verleene

Maya Janssens                                                                       Rani Meeussen (Fay Lenjou)

Kato Smets (Elien de Leenheir)                                            Sky Lenjou

Dré floot deze laatste thuiswedstrijd op gang tegen een even jonge ploeg. Temse het eerst uit de startblokken vanaf penaltylijn, Maya dikwijls gevaarlijk bij een vrijworp en 1-1. Goede verdediging, we misten mooie kansen maar toch afstandtreffers van Rani en Mauro. We hadden veel balbezit, de vakken draaiden vlot en een mooie voorsprong na een schot uit vrijworp en een ver schot van Maya 5-1. Een ook heel gdreven Temse knokte zich in de wedstrijd, Yelle vanaf de achterlijn 6-3. Jarrett pakte veel ballen weg, bij de bezoekers draaiden veel ballen uit de mand, gelukkig. Jarrett scoorde nog ook, een stip voor Yelle en Mauro kon de 9-7. De laatste vijf minuten geen beweging meer in de score, rust.

Paar wissels tijdens de rust, we kregen veel missers en Temse draaide de rollen om 9-10. Sky met een schot uit vrijworp en weer goede aanvallen en verdediging en op voorsprong dankzij Owen en Wannes 12-10. Even zag het er heel fraai uit na mooie doelpunten van Yelle, Fay en Mauro 15-12 maar in het laatste kwartier werd het soms een rommeltje en lieten we ons te gemakkelijk aftroeven. Wij gingen te rap naar een kans, Temse draaide de rollen om 15-16. Fay kreeg nog een schot door de mand en we droomden al van een punt maar een stip tegen deed ons sneuvelen met het kleinste verschil 16-17.

Owen;" We wilden het na de voorsprong wat forceren en speelden daarom soms wat te snel waardoor Temse kon profiteren".

C PLOEG    BORGERHOUT/GROEN-WIT      TEMSE    9-16

A. Dave van Heurck                                            V. Dennis Forntijn

Evie Lauwers                                                       Lynn van Bastelaere

Jonathan Put                                                       Niels van den Houdt

Karen de Wachter                                                Steffi Nicolaij

Dréke gaf het startsein tegen een iets jongere tegenstander. Goede start, Dave stond in voor de 1-0 maar paar goede kansen gemist en 1-1. Steffi kreeg een stip mee bij het inlopen, er waren wat nonchalante passen 2-2. Jonathan deed het met een tuimelgoal, de tegenpartij deed net hetzelfde. Lynn met een handje onder de paal, stip voor Koen maar het het bleef gelijk 5-5. De tegenpartij bleef heel gedreven en was soms iets sneller toch een gelijke stand aan de rust na een schot van terug van weggeweest Niels 6-6.

Na de pauze weer slechte passen en lange aanvallen maar ook de bezoekers stokten en acht minuten werd het windstil. We waren de bal te rap kwijt en de tegenpartij kon profiteren 6-9, eindelijk na dertien minuten een schot van Lynn. We waren nu soms de bal kwijt zonder een aanval en we moesten spijtig genoeg het spel ondergaan. Karen en Steffi kregen de bal nog door de mand en we eindigden met een 9-16 stand.

Jonathan;" Ondanks de drive was de afwerking in de tweede helft niet naar onze standaard".